Печать
PDF

Ми володіємо п’ятим елементом

on 28 Ноября 2016.

Stabifix

розробник провідних технологій стабілізації та освітлення пива вже більше половини віку

Стабілізація – це заходи покращення колоїдної стійкості пива

Фактори впливу на колоїдну стійкість пива

 

  • Підвищена температура.
  • Окислення пива.
  • Іони важких металів.
  • Переміщування пива.
  • Вплив світла.

Деякі з традиційних методів покращення колоїдної стійкості

 

  • Переробка ячменю з невеликим вмістом білків (біля 10 %) та тонкою оболонкою.
  • Використання добре розчиненого солоду (Число Кольбаха > 38) з невеликим вмістом білків.
  • Заміна частини солоду несолодженими матеріалами.
  • Регулювання процесу приготування сусла.
  • Регулювання процесу бродіння та холодної витримки.
  • Охолодження пива перед фільтрацією.
  • Недопущення окислення протягом фільтрації та розливу.
  • Більш глибока фільтрація (мікрофільтрація)
  • Виключення споживання важких металів та їх солей.

 

Професійний кейс продуктів

 

  • Ксерогель: Stabiquick Strong
  • Гідратований ксерогель:Stabifix Extra
  • Гідрогель:Stabifix W
  • Силіказоль/освітлювач пива: Stabisol
  • PVPP:Stabiclear

 

Силікагель

 

  • Має селективну адсорбційну дію
  • Без смаку та аромату
  • Збільшує термін зберігання
  • Зберігає смак пива
  • Не впливає на піноутворення

Stabiquick Strong

Stabiquick Strong ксерогель з оптимальними властивостями стабілізації. Один з найефективніших силікагелей для стабілізації пива. Завдяки розміру пор він має здатність до максимально-ефективної адсорбції високомолекулярних білків. Складний процес сушки ксерогелю забезпечує високу активність поверхні Stabiquick Strong і як результат - високу адсорбційну здатність.

Stabiquick Extra Stabifix W

Принцип дії гідрогелей такий само, як і у ксерогелей.

Виключенням є вміст вологи в готовому продукті.

Stabifix W містить до 65 % вологи.

Stabiquick Extra містить до 40 % вологи.

Перевагою гідрогелей є відсутність пилеутворення.

 

Модель силикагеля

 

 

Характеристики силікагелей

Рекомендації щодо використання для різних термінів використання (MТС – мінімальний термін споживання) пива

 

 

 

 

 

Stabisol

Stabisol – водний розчин кремнієвої кислоти з широким спектром використання.

Приготування сусла - адсорбує білки при дозуванні 10 – 50 мл/гкл.

Доброджування / холодна витримка – адсорбує білки та осаджує дріжджі при дозуванні 10 – 50 мл/гкл.

Фільтрація – підвищує стабільність фільтруючого шару при дозуванні 2 – 10 мл/гкл.